Katkarapu-perunapiirakka
Tykkäämiset
1 3
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, välipala, uunissa, merenelävät, leivonnaiset, suolaiset leivonaiset, keskitaso, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää mereneläviä, sisältää soijaa

Katkarapu-perunapiirakka

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 1 pussi
    perunasosehiutaleita (80 g)
  • 200 g
    leivontamargariinia
  • 1.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 1.5 dl
    vettä
  • 1.5 dl
    vettä
  • 1 tl
    suolaa
  • Täyte
  • 0
    valkopippuria
  • 1
    purjo
  • 1 pussi
    peruna-sipulisekoitusta, pakaste(500 g)
  • 1 rkl
    öljyä
  • 1
    ruukku tilliä
  • 2 pussia
    katkarapuja (à 180 g)
  • 2 dl
    ruokakermaa
  • 4
    kananmunaa
  • 1 prk
    maustettua ranskankermaa, esim sipulisekoitus (250 g)
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Sulata täytteen katkaravut hitaasti jääkaapissa ja valut ne. Nypi pehmeän rasvan joukkoon yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita kylmä vesi taikinaan. Taputtele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperoidulle noin 35 x 35 sentin uunipelille, myös hieman reunoille. Halkaise ja huuhtele purjo. Suikaloi se. Hauduta pannulla jäistä peruna-sipuliseosta, kunnes se hieman pehmenee ja ylimääräinen neste haihtuu. Lisää joukkoon purjosuikaleet ja öljy, kääntele, kunnes purjo kuullottuu. Anna seoksen jäähtyä. Levitä piirakkapohjalle kerroksittain valutettuja katkarapuja, perunaseosta ja hienonnettua tilliä. Sekoita ranskankerma, ruokakerma, munat ja mausteet. Levitä seos täytteen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Leikkaa jäähtyneenä paloiksi. Paistolämpötila 200 astetta. Paistoaika 35 min.