Lohipiirakka
Tykkäämiset
0 3
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

keskitaso, uunissa, leivonnaiset, kalaa, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää munaa, sisältää kalaa, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää laktoosia

Lohipiirakka

8:lle hengelle
Keskitaso

 

Herkullisen lohipiirakan täytteeksi tulee graavilohta, kananmunaa ja puuroriisiä.

Lisää

Ainesosat

  • Taikina:
  • 4 dl
    vehnäjauhoja
  • 250 g
    pehmeää margariinia
  • 200 g
    maitorahkaa
  • Täyte:
  • 1.5 dl
    (raakaa) puuroriisiä
  • 0
    rouhittua mustapippuria
  • 0.5
    kalaliemikuutiota
  • 5
    kananmunaa
  • 1
    nippu tilliä
  • 450 g
    siivutettua graavilohta
  • 0
    suolaa tarvittaessa
  • 5 dl
    vettä
  • Voiteluun:
  • 1
    kananmuna
 

Ohjeet

Valmista taikina: Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan rahka ja jauhot. Älä vaivaa taikinaa. Anna taikinan levätä peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään tai muutama tunti. Keitä puuroriisi liemikuutiolla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Keitä kananmunat koviksi, kuori ja viipaloi munaleikkurissa. Hienonna tilli. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa noin 1/2 cm:n paksuiseksi 28 x 38 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Levitä taikinapohjalle puolet riisistä, puolet lohiviipaleista ja tilliä ja 2 kananmunan viipaleet. Toista toinen kerros samalla tavalla. Voit halutessasi maustaa kerrosten välejä kevyesti valkopippurilla ja suolalla. Kauli loput taikinasta hieman pienemmäksi levyksi ja nosta se täytteen päälle. Käännä pohjalevyn reunat kansilevyn päälle ja sulje tiiviisti haarukalla painellen. Voitele munalla ja pistele kuoreen muutama reikä höyryn ulospääsyä varten. Paista uunin alatasossa 200 asteen lämmössä noin 30 minuuttia.