Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Makkarasalaatti
2 annosta
Kohtuuajassa
Keskitaso
” Maalaissalaatti kauden aineksista. Makkara on joka kauden ruoka!
Ainesosat
-
2 kplmuna
-
1 kplrapeaa salaattia
-
2 kpltomaatti
-
250 gparsaa
-
1 kplkurkkua
-
1 kplpunasipulia
-
1 kplrucolaa ruukussa
-
2 kplraakamakkaraa
-
70 gpekonia
Ohjeet
Pilko punasipuli ohuiksi siivuiksi ja laita marinoitumaan. Marinointiin voi käyttää vaikkapa sherryviinietikan ja öljyn sekoitusta suolalla ja pippurilla maustettuna. Älä unohda ripauttaa sokeria sekaan, hyppysellinen riittää.
Laita paistinpannu keskilämmölle. Aseta valitsemasi tuoremakkara paistumaan kypsäksi ja pekoni rapsakaksi. Pekonit kannattaa valmistuessaan asettaa lepäämään talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.
Katkaise parsan kovat tyviosat ja kuori tarvittaessa kevyesti. Keitä parsoja muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat ns. sopivia aka al dente. Muutama minuutti riittää! Laita kylmään veteen, jotta kypsyminen loppuu ja väri säilyy.
Pese salaatti , kurkku ja tomaatit. Pilko salaatti, puolikas kurkku ja muutama tomaatti sopivan kokoisiksi paloiksi. Voit lisätä hieman rucolaa sekaan jos moista löytyy.
Uppomuna kannattaa tehdä viimeiseksi. Laita reilusti vettä kiehumaan sopivan kokoiseen kattilaan etikkalurauksen kera. Riko muna kahvikuppiin siten, että keltuainen ei vaurioidu. Pyöräytä pyörre poreilevaan, mutta ei vielä voimakkaasti kiehuvaan veteen, ja aseta muna lähietäisyydeltä veteen. Voit nostaa munan valmiin salaatin päälle noin 3 minutin kuluttua. Avot ja nauttimaan!