Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Ainesosat
-
0PInnalle hienonnettua persiljaa
-
7keskikokoista kiinteää perunaa
-
1laakerinlehti
-
1sipuli
-
1palsternakka
-
3porkkanaa
-
10maustepippuria
-
1.5 lvettä
-
100 gjuuriselleriä
-
500 gkeittolihaa
-
250 glanttua
-
0suolaa tai 1 lihaliemikuutio, tarvittaessa
-
2 tlsuolaa
Ohjeet
Huuhdo liha kylmässä, juoksevassa vedessä. Nosta liha kattilaan ja kaada päälle kylmä vesi. Kuumenna vesi vähitellen kiehuvaksi ja kuori pois samalla pinnalle syntyvää vaahtoa. Lisää suola, laakerinlehti ja pippurit sekä kuorittu ja paloiteltu sipuli. Keitä lihaa hiljalleen 1?1 1/2 tuntia. Pese, kuori ja paloittele porkkanat, lanttu, selleri, palsternakka ja perunat. Nosta lihapala liemestä ja lisää liemeen ensin porkkana, sitten lanttu, selleri ja palsternakka. Lisää vähän myöhemmin perunalohkot. Poista lihasta mahdollinen luu ja leikkaa liha annospaloiksi. Anna keiton kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää paloitellut lihanpalat sekä tarvittaessa vettä. Anna keiton kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai yksi liemikuutio. Ripottele pinnalle lopuksi persiljasilppua. Tarjoa höyryävä keitto ruisleivän kera.
© SOK viestintä ja julkaisut