Välimeren porsaankyljykset
Tykkäämiset
10 2
Osuvuus
90%

Välimeren porsaankyljykset

6:lle hengelle

 

Porsaankyljykset maistuvat kasvisten kanssa. Pakastekasviksilla saa helposti ja edullisesti makua ja väriä ruokaan. Pakastekasviksia ei tarvitse sulattaa ennen ruoanvalmistusta. Välimeren porsaankyljykset viimeistellään basilikalla.

Lisää

Ainesosat

  • 6
    porsaankyljystä
  • 1 rkl
    öljyä
  • 2 rkl
    sinappia
  • 1 tl
    pihvimaustetta
  • 1
    lihaliemikuutio
  • 1 pussi
    (500 g) pakasteuuni- ja grillikasviksia
  • 1 prk
    (400 / 240 g) säilykekirsikkatomaatteja
  • 3 dl
    vettä
  • 1 tl
    suolaa
  • Lisäksi
  • 0.5 dl
    hienonnettua basilikaa
 

Ohjeet

Saksi kyljysten sivusilavaan muutama viilto. Paista kyljyksiä öljyssä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Siirrä kyljykset laakeaan uunivuokaan. Purista sinappia kyljysten päälle ja ripottele pinnalle pihvimaustetta ja suolaa. Levitä mausteet veitsellä. Kaada paistinpannulle vesi ja murenna joukkoon liemikuutio. Kiehauta liemi ja valuta uunivuokaan. Siirrä lihat 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Nosta lämpöä 225 asteeseen.

Ota vuoka uunista ja levitä pinnalle pakastekasvikset. Valuta päälle kirsikkatomaatit liemineen. Jatka kypsentämistä 30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja peitä foliolla. Anna hautua 5 minuuttia. Ripottele pinnalle basilikaa.